KNX cursus module S – KNX Secure

KNX-Secure cursus 1 dag

Gegevensbescherming is brandend actueel. En laten we eerlijk zijn, uw woning- of gebouwautomatiseringssysteem brengt wat risico’s met zich. Waarschuwingen over aanvallen op gebouwnetwerken mogen niet zomaar in de wind worden geslagen.

Het dreigingsniveau verandert in functie van het feit of het een slimme woning of een slim gebouw betreft.

Intelligente toepassingen in gebouwen worden almaar veelzijdiger. Toegangsbeheer, regelsystemen voor poorten en hekken, alarmsystemen, … zijn allemaal mogelijke doelwitten. Als geslepen criminelen uw beveiliging doorbreken, kunnen ze telegrammen kopiëren, van op afstand deuren openen of zelfs het alarmsysteem deactiveren. Hackers zouden onbeveiligde gegevens van aanwezigheidssensoren, energieconsumenten en administratieprogramma’s kunnen bekijken en deze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Ook het manipuleren van regelsystemen voor de verlichting of verwarming en andere processen in de gebouwtechnologie vormt een mogelijk risico.

Om deze hackers een halt toe te roepen, heeft KNX de hoogste beveiligingsstandaard in de huidige technologie geïmplementeerd. KNX Secure werd speciaal ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen op het vlak van cyberveiligheid. Verschillende fabrikanten hebben deze techniek geïmplementeerd in hun componenten zogenaamde KNX secure componenten.

Doel van deze cursus is dat cursisten kennis te laten maken met deze KNX secure componenten. En hoe deze in te zetten zijn in huidige en nieuwe KNX projecten.

Voor wie?

Deze cursus is een aanvulling op de KNX-basiscursus. De cursus is bedoeld voor personen die een KNX-basiscursus hebben gevolgd en in het bezit zijn van een geldig certificaat.

Cursusinhoud

De inhoud bestaat uit:

  • KNX IP secure
  • KNX lijn secure
  • Groepsadressen secure
  • Programmeren van secure installatie
  • Diagnose KNX secure installatie

Het cursusboek is volledig in het Nederlands. Tijdens het practicum kunt u de opdrachten oefenen.

Cursusduur

De cursus neemt 1 lesdag in beslag.

Aankomende cursussen

  • Locatie: Hazerswoude-Dorp Datum: Later te bepalen

Bewijs van deelname

Aan het einde van deze cursus krijgt de cursist een bewijs van deelname.

Prijs

€ 349,- excl. BTW inclusief lesmateriaal, lunches.

Vooropleiding

De cursisten dienen:

  • In het bezit te zijn van een KNX Basiscursus certificaat;
  • Kennis te hebben van elektrotechnische installaties;
  • Kennis te hebben van Windows.

Aanmelding

Instaver Systems Locatie Hazerswoude-Dorp:

Voor uw aanmelding verzoeken wij u gebruik te maken van het online inschrijfformulier. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0252-62 66 33.