InstaVer Systems waarborgt veiligheid op verschillende politiebureaus

InstaVer Systems waarborgt veiligheid op verschillende politiebureaus

Met de recente rellen in verschillende steden, het handhaven van de avondklok en de overige corona-maatregelen neemt de druk op de politie toe. Juist in deze tijden is het cruciaal dat de basis van de politie stabiel en betrouwbaar is. Verschillende politiebureaus in Nederland bouwen al ruim twintig jaar op die solide basis: deze vestigingen beschikken door de inspanningen van InstaVer Systems over een security managementsysteem met een hoge bedrijfszekerheid.

De security managementsystemen op de politiebureaus zijn als het ware een ‘verzamelsysteem’ waarin alle bestaande beveiligingssystemen met elkaar zijn gekoppeld. “Deze security managementsystemen moeten eigenlijk te allen tijde werken”, zegt onderhoudsmedewerker Bernard Navest van InstaVer Systems. “Als het systeem niet meer functioneert, kunnen de medewerkers van dat bureau hun werkzaamheden niet meer optimaal uitvoeren.”

Preventief onderhoud
Om te zorgen dat de security managementsystemen goed blijven werken, sloten verschillende politiebureaus een onderhoudscontract af bij InstaVer Systems. “Via periodieke onderhoudswerkzaamheden zorgen wij dat de systemen up-to-date zijn en verhelpen we mogelijke oorzaken voordat een toekomstige storing kan optreden”, legt Navest uit. “Tegelijkertijd inventariseren we ook permanent wat we kunnen doen om nog meer bedrijfszekerheid in te bouwen.”

Snel handelen
“Op het moment dat er toch een storing optreedt, is het belangrijk om deze zo kort mogelijk te houden”, vertelt Navest. “Bij de adviezen die we geven op basis van de onderhoudswerkzaamheden houden we daar ook rekening mee. We adviseerden de politiebureaus in het verleden bijvoorbeeld om een voorraad hardware aan te schaffen, zodat deze als back-up klaarliggen wanneer een van deze apparaten kapot gaat. Zo voorkomen we dat de politie bij een storing afhankelijk is van de levertijd van de hardware. En wij kunnen de tijd dat een systeem in storing is minimaal houden. Toen op een keer een van de servers kapot ging, konden we deze direct vervangen, omdat we hem al op voorraad hadden. We zorgen sowieso dat we altijd genoeg onderdelen op voorraad hebben, zodat we snel kunnen handelen als er iets kapot gaat.”

24/7 storingsdienst
“Doordat we een 24/7 storingsdienst aanbieden hoeven opdrachtgevers bij een storing buiten onze openingstijden niet te wachten op een oplossing tot we weer open zijn”, zegt Navest. “In combinatie met onze preventieve onderhoudsmaatregelen kunnen we deze politiebureaus zo de vereiste bedrijfszekerheid voor hun security managementsystemen bieden. We horen vaak van de politie, maar ook van andere opdrachtgevers, dat die korte reactietijd van onze onderhoudsservice en storingsdienst erg goed werkt. Dat zien we ook terug in het grote aantal klanten dat al meer dan tien jaar onze onderhoudsdiensten gebruikt. En wij zijn blij dat we zo ons steentje kunnen bijdragen om te zorgen dat de politie haar werk zo goed mogelijk kan blijven doen.”