Gira KNX-systeem

Intelligente gebouwentechniek voor meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie

Het Gira KNX-systeem is een intelligente oplossing voor de koppeling en aansturing van de gebouwentechniek. De gerichte koppeling van apparaten en functies conform de KNX-standaard resulteert in een merkbare verhoging van het comfort, zorgt voor meer veiligheid en voor lagere energiekosten – zowel thuis als op het werk.

Producten voor het KNX-systeem

Met het Gira KNX-systeem kunnen de meest uiteenlopende apparaten en functies naadloos worden geïntegreerd. Zo kunnen verlichting, jaloezieën en rolluiken, verwarming en multimedia-, beveiligings- en deurcommunicatiesystemen tot één geheel worden gebundeld en moeiteloos worden gecoördineerd. Deze intelligente koppeling automatiseert processen en zorgt voor nog comfortabeler wonen en werken. Met behulp van gebruikersvriendelijke bedieningsapparaten verloopt de aansturing van alle functies heel eenvoudig. Met schakelaars, regelaars en sensoren kan elke ruimte met een druk op de knop worden aangepast en kunnen de specifieke instellingen worden opgeslagen.

Bediening met de Gira Control 9 KNX of de met bedieningsapparaten voor de Gira HomeServer is nog comfortabeler: de onderscheiden Interface van Gira is overzichtelijk vormgegeven en werkt intuïtief. Elke willekeurige functie is binnen twee niveaus bereikbaar. Met de Gira HomeServer/FacilityServer app kan de complete gebouwentechniek binnen een KNX-systeem gemakkelijk vanuit elke ruimte of van onderweg worden bediend – met smartphone, tablet of pc.

Veelzijdige uitbreidingsmogelijkheden door gebruik van de Gira HomeServer

Door gebruik van een Gira HomeServer of Gira FacilityServer zijn ook zeer complexe oplossingen realiseerbaar. Als interface tussen de moderne elektrotechnische installatie en het computernetwerk verzorgt de server de aansturing van alle componenten van de gebouwentechniek, die via het KNX-systeem aan elkaar zijn gekoppeld.

Daarmee bieden zij de mogelijkheid andere technologieën naadloos te integreren, bijv. een deurcommunicatiesysteem. Met een internetverbinding kunnen alle functies comfortabel vanaf uiteenlopende bedieningsapparaten worden uitgevoerd – zowel thuis als onderweg.