Cursussen

KNX & DALI cursussen voor professionals

Automatisering van installaties in gebouwen is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van een zogenaamd bussysteem. Het KNX-bussysteem en het DALI-bussysteem worden daarbij steeds vaker toegepast.

Onze cursussen

Als enige KNX-gecertificeerd trainingscentrum++ in Nederland bieden wij de onderstaande cursussen aan op het gebied van KNX. Daarnaast zijn wij het enige trainingscentrum dat DALI-cursussen in het Nederlands aanbiedt.

DALI Basiscursus – 2 dagen
€ 1.166,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld voor service- en/of onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technici die een DALI-systeem van A tot Z kunnen ontwerpen en in gebruik kunnen nemen. Daarnaast is de cursus geschikt voor algemene kennis ten behoeve van vertegenwoordigers en binnendienstmedewerkers van fabrikanten, armaturenleveranciers en groothandels.

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basiscursus – Module A – 3 dagen
€ 825,00 excl. btw / Afwijkende loc. € 900,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld voor service- en/of onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technici die geen behoefte hebben aan een KNX Partnerschap, maar wel willen weten hoe een KNX-systeem dient te worden opgebouwd en hoe je eenvoudig aanpassingen kunt doen. Na afloop van deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname. Met dit bewijs van deelname heeft u ook het recht om Module B (binnen 8 weken na het behalen van het bewijs van deelname) te volgen en alsnog uw KNX Partnerschap te verkrijgen.

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basiscursus – Module B – 3 dagen
€ 825,00 excl. btw / Afwijkende loc. € 900,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld als vervolg op Module A. Bij deelname aan deze cursus mag het volgen van Module A niet langer dan 8 weken geleden zijn. Het doel van deze vervolgcursus is dat de deelnemende cursist elektrotechnische installaties, die aangesloten zijn op en/of worden op een KNX-bussysteem, leert ontwerpen, in gebruik nemen en het stellen van diagnoses. Deze cursus wordt op de derde dag afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en bent u officieel KNX Partner. U wordt dan vermeld als Partner bij KNX Association.

Vooropleiding t.b.v. KNX Basiscursus – Module B
  • U dient een bewijs van deelname te hebben van de KNX Basiscursus – module A

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basiscursus – Module C – 5 dagen
€ 1.430,00 excl. btw / Afwijkende loc. € 1.555,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld voor service- en/of onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technici die een KNX-systeem van A tot Z kunnen ontwerpen en in gebruik kunnen nemen. Deze cursus wordt op de vijfde dag afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en bent u officieel KNX Partner. U wordt dan vermeld als Partner bij KNX Association.

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basiscursus – Module E – 2 dagen
€ 495,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die hebben deelgenomen aan ons e-learningplatform – GlobalVizion – en dit met een 7 of hoger hebben afgerond. Deze cursus wordt op de tweede dag afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en bent u officieel KNX Partner. U wordt dan vermeld als Partner bij KNX Association.

Vooropleiding t.b.v. KNX Basiscursus – Module E
  • U dient een bewijs van deelname te hebben van de e-learning

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Secure cursus – Module S – 1 dag
€ 385,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld als aanvulling op de KNX-basiscursus voor KNX-partners. Met deze cursus leert u het KNX-systeem te beveiligen. Na deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Vooropleiding t.b.v. KNX Secure – Module S
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Basis cursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Advancedcursus – Module D - 5 dagen
€ 1.705,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld voor personen die al KNX-partner zijn en meer willen weten over de mogelijkheden met betrekking tot het koppelen of integreren van bijvoorbeeld DALI, SONOS, visualisatie en multimedia. Op de vijfde dag zal er een theorie- en praktijkexamen worden afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en wordt er een vermelding gemaakt bij uw KNX-partnerschap.

Vooropleiding t.b.v. KNX Advanced – Module D
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Basiscursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Tutorcursus – Module T – 3 dagen
Prijs op aanvraag

Deze cursus is bedoeld om KNX Partners, die tevens in het bezit zijn van een KNX-certificaat van de Advanced-cursus, op te leiden om KNX-cursussen te mogen geven. Het is noodzakelijk om over actuele kennis van zowel de basiscursus als de Advanced-cursus te beschikken.

Vooropleiding t.b.v. KNX Tutorcursus – Module T
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Advancedcursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

GIRA Home/Facility Server cursus – 2 dagen
€ 1400,00 excl. btw

Deze cursus is bedoeld voor elektrotechnische installateurs, ingenieurs met ontwerptaken en elektrotechnische groothandelaren de mogelijkheid hun vakkennis met de GIRA Home/Facility Server cursus gericht uit te breiden.

benodigdheden
  • In bezit te zijn van een eigen laptop en een eigen Homeserver 4
  • In bezit te zijn van minimaal het KNX basiscursus certificaat

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Opleidingsroutes

Om deel te nemen aan bepaalde cursussen dient u in het bezit te zijn van een eerder gehaald certificaat of bewijs van deelname. in onderstaand schema kunt u zien hoe u deze behaald.

DALI Opleidingsroutes

De huidige DALI-Basiscursus is voor iedereen toegankelijk.

GlobalVizion e-learning
(online Training)

GlobalVizion is in september 2015 geïntroduceerd en is een omgeving voor e-learning op het gebied van KNX. De klassikale cursus, zoals deze gegeven wordt, is bij GlobalVizion op basis van e-learning af te nemen en er wordt gebruikgemaakt van een virtueel practicum. Een groot aantal practicumopgaven wordt eerst met een filmpje weergegeven, waarna de cursist dit kan beoefenen. Wilt u hetzelfde doen, maar met een fysiek practicum, dan zijn de componenten in onze webshop beschikbaar, al dan niet in combinatie met een cursuspakket.

Bekijk ons E-learning aanbod