Cursussen

KNX & DALI cursussen voor professionals

Automatisering van installaties in gebouwen is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van een zogenaamd bussysteem. Het KNX-bussysteem en het DALI-bussysteem worden daarbij steeds vaker toegepast.

Onze cursussen

Als enige KNX gecertificeerd trainingscentrum++ in Nederland bieden wij onderstaande cursussen aan op het gebied van KNX. Hiernaast bieden wij als enige trainingscentrum DALI cursussen aan in het Nederlands.

DALI Basis cursus – 2 dagen
€ 1.166,00 excl. btw

Is bedoeld voor service en/-of onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technici welke een DALI Systeem A t/m Z kunnen ontwerpen en in gebruik kunnen nemen. En ook voor de algemene kennis t.b.v. vertegenwoordigers en binnendienst medewerkers van fabrikanten, armaturen leveranciers en groothandels.

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basis cursus – Module A – 3 dagen
€ 825,00 excl. btw

Is bedoeld voor service en/of onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereider en E-technici welke geen behoefte hebben aan een KNX Partnerschap, maar willen wel weten hoe een KNX systeem dient te worden opgebouwd en hoe je eenvoudig aanpassingen kan doen. Na afloop van deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname. Met deze bewijs van deelname heeft u ook recht om Module B (binnen 8 weken na behalen van bewijs van deelname) te volgen en op te gaan voor alsnog uw KNX Partnerschap.

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basis cursus – Module B – 3 dagen
€ 825,00 excl. btw / Afwijkende loc. € 900,00 excl. btw

Is bedoeld als vervolg cursus op Module A. Bij deelname aan deze cursus mag het volgen van de Module A niet langer dan 8 weken geleden zijn. Doel van deze vervolg cursus is dat de deelnemende cursist elektrotechnische installaties, welke aangesloten zijn en/-of worden op een KNX-bussysteem leren ontwerpen, in gebruik nemen en diagnose stelling. Deze cursus wordt op de 3de dag afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en ben u officieel KNX Partner en wordt u vermeldt als Partner bij KNX Association.

Vooropleiding t.b.v. KNX Basis cursus – Module B
  • U dient een bewijs van deelname te hebben van de KNX Basis cursus – module A

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basis cursus – Module C – 5 dagen
€ 1.430,00 excl. btw / Afwijkende loc. € 1.555,00 excl. btw

Is bedoeld voor service en/-of onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technici welke een KNX Systeem A t/m Z kunnen ontwerpen en in gebruik kunnen nemen. Deze cursus wordt op de 5de dag afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en ben u officieel KNX Partner en wordt u vermeldt als Partner bij KNX Association.

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Basis cursus – Module E – 2 dagen
€ 495,00 excl. btw

Is bedoeld voor cursisten welke deelgenomen hebben aan onze E-learning platform – GlobalVizion – en deze met een 7 of hoger hebben afgerond. Deze cursus wordt op de 2de dag afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en ben u officieel KNX Partner en wordt u vermeldt als Partner bij KNX Association.

Vooropleiding t.b.v. KNX Basis cursus – Module E
  • U dient een bewijs van deelname te hebben van de e-learning

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX ETS 6 + Secure Opfriscursus – 1 dag
€ 275,00 excl. btw

Is bedoeld voor iedereen die een KNX basiscursus heeft gedaan in ETS5 of eerder welke behoefte hebben aan een vloeiende start in ETS6 en KNX Secure. Tijdens de cursus ontvangt u een USB stick met ETS6 en het virtueel practicum erop. Na afloop van deze cursus ontvangt u een officieel KNX certificaat en een gratis ETS 6 lite (cloud) licentie.

Vooropleiding t.b.v. KNX ETS 6 + Secure Opfriscursus
  • In bezit te zijn van een eigen laptop
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Basis cursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Secure cursus – Module S – 1 dag
€ 385,00 excl. btw

Is bedoeld als aanvulling op de KNX Basiscursus voor KNX Partners. Met deze cursus leert u het KNX Systeem te beveiligen. Na deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Vooropleiding t.b.v. KNX Secure – Module S
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Basis cursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Advanced cursus – Module D - 5 dagen
€ 1.705,00 excl. btw

Is bedoeld voor personen welke reeds KNX Partner zijn en meer willen weten over de mogelijkheden m.b.t. koppelen / integreren van bijv. DALI , SONOS, Visualisatie en multimedia. De 5de dag zal het theorie en praktijkexamen worden afgenomen. Deze cursus wordt op de 5de dag afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat en wordt er een vermelding gemaakt bij uw KNX Partnerschap.

Vooropleiding t.b.v. KNX Advanced – Module D
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Basiscursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Tutor cursus – Module T – 3 dagen
Prijs op aanvraag

Is bedoeld om KNX Partners, welke tevens in het bezit zijn van KNX Certificaat van de Advanced cursus op te leiden om KNX Cursussen te mogen geven.

Vooropleiding t.b.v. KNX Tutor cursus – Module T
  • U dient een certificaat te hebben van de KNX Advanced cursus

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

GIRA Home/Facility Server cursus – 2 dagen
€ 1400,00 excl. btw

Is bedoeld voor elektrotechnische installateurs, ingenieurs met ontwerptaken en elektrotechnische groothandelaren de mogelijkheid hun vakkennis met de GIRA Home/Facility Server cursus gericht uit te breiden.

benodigdheden
  • In bezit te zijn van een eigen laptop en een eigen Homeserver 4
  • In bezit te zijn van minimaal het KNX basiscursus certificaat

Bekijk cursus inhoud en data Nu aanmelden

KNX Opleidingsroutes

Om deel te nemen aan bepaalde cursussen dient u in het bezit te zijn van een eerder gehaald certificaat of bewijs van deelname. in onderstaand schema kunt u zien hoe u deze behaald.

DALI Opleidingsroutes

De huidige DALI-Basiscursus is voor iedereen toegankelijk.

GlobalVizion e-learning
(online Training)

GlobalVizion is in september 2015 geïntroduceerd en is een omgeving voor e-learning op het gebied van KNX. De klassikale cursus zoals deze gegeven wordt is bij GlobalVizion op basis van e-learning af te nemen en er wordt gebruik gemaakt van een virtueel practicum. Een groot aantal practicum opgaven wordt eerst met een filmpje weergegeven, waarna de cursist dit kan beoefenen. Wilt u hetzelfde doen, echter met een fysiek practicum dan zijn de componenten in onze webshop beschikbaar al of niet in combinatie met een cursuspakket.

Bekijk ons E-learning aanbod