Somfy animeo KNX

Een flexibel gevelmanagementsysteem dat compatibel is met de KNX-standaard. Onbeperkt aantal zones. Multifunctionele motor controller voor de aansturing van elk type zonwering en raambekleding. Met behulp van binaire ingangen kunnen lokale bedrade schakelaars en Somfy RTS-afstandsbedieningen worden geïntegreerd in de KNX-bus.

Daglicht-/schaduwmanagement op basis van zones

animeo KNX garandeert een optimaal lichtmanagement, bescherming tegen verblinding en meer visueel comfort. Dit beperkt het gebruik van kunstverlichting en verbetert de lichtomstandigheden in de ruimte. Per zone kan er rekening worden gehouden met schaduw die op de gevel valt, voor een maximaal gebruik van daglicht.

Energiebesparing

Zonnewinst in de winter als er geen gebruikers aanwezig zijn.

In de zomer een kleinere lamelhoek voor de jaloezieën waardoor minder koeling nodig is.

Intelligente bescherming van raambekleding bij zones waar teveel wind op staat. Bij de andere zones blijven de rolluiken omlaag om de zon te weren, waardoor er minder gebruik hoeft te worden gemaakt van koeling.

Analyse van de windrichting

Als de wind op de gevel staat en de windsnelheid te hoog is, gaat de zonwering omhoog in de veiligheidsstand. Bij meer beschutte delen van de gevel blijft de zonwering naar beneden. In geval van storm gaan alle zonweringen omhoog.

Hoge mate van gebruikerscomfort

Alle zonweringen kunnen lokaal worden aangestuurd. De gebruiker kan de automatische functie overrulen.