Nieuwe gezichten bij InstaVer Systems

Nieuwe gezichten bij InstaVer Systems

Het aantal opdrachten dat InstaVer Systems wekelijks uitvoert groeit. Om alle werkzaamheden tijdig tot een goed einde te brengen, bleef InstaVer Systems zijn team de laatste jaren uitbreiden. Twee relatief nieuwe gezichten bij InstaVer Systems zijn Bart Geerts en Rik van Vuuren die de vestigingen in Roosendaal en respectievelijk Hazerswoude-Dorp versterkten. Hieronder stellen zij zich voor.

Bart Geerts is sinds 1 maart dit jaar actief bij de vestiging in Roosendaal. Bart woont samen met zijn vriendin in Ulicoten en tennist en voetbalt graag in zijn vrije tijd. Daarnaast zit hij als vrijwilliger in het bestuur van de carnavalsvereniging in de gemeente Baarle-Nassau.

Van klantvraag tot contactlijst
Sinds zijn eerste dag bij InstaVer Systems is Bart al bij meerdere projecten betrokken. “Als systeemintegrator ben ik van A tot Z verantwoordelijk voor de projecten waar de installateur ons voor inschakelt”, zegt Bart. “Op die manier help ik installateurs om een gebouw volledig te automatiseren. Dat begint met het in kaart brengen van de vraag en het bepalen van de uitgangssituatie. Ik vraag bij het betrokken installatiebedrijf na welke installaties er al in het gebouw aanwezig zijn, hoe deze zijn aangelegd en welke technische gegevens van eventueel al aanwezige KNX-systemen beschikbaar zijn. Al deze informatie noteer ik in een zogeheten ‘contactlijst’.

Groeiende passie voor protocollen
Op basis van deze contactlijst schrijft Bart de software voor de gebouwautomatisering en creëert hij de visualisatie voor de bediening. “Zodra de software en de visualisatie af zijn, ga ik naar de klant voor de inbedrijfstelling en de oplevering”, aldus Bart. Zijn interesse in protocollen zoals KNX en DALI groeide tijdens het verbouwen van zijn huis. Die belangstelling nam verder toe toen hij voor zijn vorige werkgever bij InstaVer Systems een cursus over KNX volgde. “De cursus ging mij goed af en ik kreeg ook een positief beeld van InstaVer Systems als bedrijf.”

Kans om te blijven groeien
Toen Bart na de cursus in een gesprek met Eric hoorde dat er bij InstaVer Systems meerdere vacatures voor systeemintegratoren waren, besloot hij de sprong te wagen. “We planden een kennismakingsgesprek om te zien wat we elkaar konden bieden”, vertelt Bart. “Dat bevestigde het positieve beeld dat ik van InstaVer Systems had gekregen. Gesprekken met Eric en Marcel gaven mij het idee dat InstaVer Systems zijn medewerkers wil helpen om te groeien en altijd te blijven leren. Dat is precies waar ik naar op zoek was. Een bedrijf waar ik mijn passie voor automatiseringsprotocollen kwijt kan en waar ik mijn vaardigheden als systeemintegrator kan blijven doorontwikkelen.”

Van installateur tot systeemintegrator
Een systeemintegrator die al eerder het team van InstaVer Systems versterkte, is Rik van Vuuren. Op 1 juli 2019 startte Rik bij de vestiging in Hazerswoude-Dorp. Rik werkte eerder als leidinggevend monteur bij een elektrotechnisch installatiebedrijf en kwam vanuit die functie in 2016 voor het eerst in aanraking met KNX, DALI en InstaVer Systems. “Ik volgde bij Eric de cursus over KNX, omdat mijn toenmalige werkgever vroeg om de KNX-projecten op te pakken. In de praktijk was het echter lastig om naast de installatietechnische werkzaamheden ook de programmering uit te voeren. Vervolgens ging ik als werkvoorbereider aan de slag bij een groot elektronisch beveiligingsbedrijf, maar daar stond ik toch verder van de praktijk af dan ik wilde. Ik wilde weer terug richting de techniek, maar dan wel meer in de programmering ervan. Toen ik via social media toevallig op een vacature bij InstaVer Systems stuitte, vielen de spreekwoordelijke puzzelstukjes voor mij in elkaar.”

Optimale ondersteuning
“Als systeemintegrator probeer ik de installateur volledig te ontzorgen”, vat Rik zijn werk bij InstaVer Systems samen. “De installateur werkt aan het realiseren van de wensen van de eindgebruiker en ik help hem daar graag bij. Aan de hand van de specifieke vraag van het installatiebedrijf programmeer ik vooraf de KNX- en DALI-systemen. Als de installateur de systemen in het gebouw aanbrengt, werkt circa 90% hiervan al. Aansluitend kom ik op locatie om het systeem definitief in bedrijf te stellen, de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten en alles te testen.”

Afwisseling
Wanneer Rik niet bezig is met het ondersteunen van installateurs bij de automatisering van gebouwen, kijkt hij graag Formule 1 en geniet hij van leuke activiteiten samen met zijn vrouw en twee kinderen. Verder is hij een fervent motorrijder en vindt hij het leuk om zich te ontwikkelen als fotograaf. Maar ook als Rik wel aan het werk is, geniet hij. “Bij InstaVer Systems heb ik als systeemintegrator erg veel vrijheid en dus ook veel verantwoordelijkheid; dat vind ik fijn werken. Vanaf het moment dat de offerte een opdracht wordt, regel ik alles zelf. Dat maakt het werk heel afwisselend en zorgt dat de lijnen met de installateur kort zijn. Je pakt alle aspecten van het werk mee: van de planning tot de programmering en oplevering. Maar ook een stukje kennisoverdracht komt in mijn functie aan bod. Zo’n breed takenpakket is naar mijn mening wel uniek. De opdrachten zijn ook heel uiteenlopend. De ene keer zorgen we dat de verschillende installaties binnen een school automatisch worden aangestuurd op basis van aanwezigheid, temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid en een andere keer helpen we bij een woningautomatisering. Dit zorgt ervoor dat de opdrachten bij InstaVer Systems altijd iets fris en uitdagends hebben.”