Compleet dienstenpakket maakt InstaVer Systems ideale partner voor gebouwautomatisering

Compleet dienstenpakket maakt InstaVer Systems ideale partner voor gebouwautomatisering

Bij veel partijen staat InstaVer Systems bekend als system integrator en aanbieder van de KNX-cursussen. Maar het bedrijf doet meer; zo helpt InstaVer Systems bijvoorbeeld ook bij het in bedrijf stellen van een gebouwautomatiseringssysteem en leggen de system integrators aan eindgebruikers uit hoe de slimme systemen werken. Bovendien kunnen klanten ook bij het bedrijf terecht voor een snelle levering van KNX- en DALI-componenten of voor de 24-uurs storingsservice.

“Bij InstaVer Systems hebben we alles onder één dak”, vat Minouche van der Zon samen. Van der Zon werkt al 23 jaar bij InstaVer Systems en maakte zo de uitbreiding van het dienstenaanbod van dichtbij mee. “Bij de oprichting in 1993 richtten we ons puur op het integreren van verschillende technieken in slimme woningen en gebouwen. Later kwamen daar de KNX-cursussen bij, waarna we steeds meer diensten gingen aanbieden.”

Opleidersrol
InstaVer Systems-directeur Eric Zwemmer was al in de jaren 90 bezig met EIB, de voorloper van KNX. Nadat hij met succes het eerste opleidingstraject voor KNX-trainers doorliep, startte InstaVer Systems als eerste in Nederland met het aanbieden van de KNX Basiscursus en KNX Advanced cursus. Later breidde het bedrijf zijn scholingsaanbod uit met onder meer de KNX Secure cursus, de HVAC-cursus en de KNX Tutor cursus.Gemiddeld genomen geeft InstaVer Systems de KNX Basiscursus minimaal één keer per maand en organiseert het elk kwartaal de KNX Advanced cursus. Als er meer aanvragen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn voor de ingeplande cursussen, organiseert de opleider extra cursussen om aan de vraag te voldoen. “Wij bieden onze cursussen zowel klassikaal aan op ons hoofdkantoor als bij bedrijven en scholen”, vertelt Van der Zon. “Tijdens de coronacrisis gaven we ook digitale cursussen, al is dat bij praktische onderwerpen zoals werken met KNX wel iets lastiger. We zijn daarom blij dat we nu met wat aanpassingen weer op locatie les kunnen geven.”

Webshops en storingsdienst
Na de uitbreiding van het aanbod met KNX-cursussen kreeg InstaVer Systems de smaak te pakken: “In 2013 begonnen we met KNX Warehouse een online webshop waar installateurs en technische beheerders KNX-componenten kunnen bestellen voor hun project. Doordat we altijd componenten op voorraad hebben, kunnen we snel leveren. Hierdoor zijn kapotte onderdelen bij lopende projecten snel te vervangen, zodat de ‘down time’ minimaal is. Begin dit jaar startten we met de online webshop DALI Warehouse, waar we op eenzelfde manier DALI-componenten aanbieden. Verder bieden we via onderhoudscontracten ook 24/7 service- en onderhoudsdiensten aan. Op het moment dat er iets misgaat, is er altijd een service- en onderhoudsmedewerker beschikbaar die op afstand of op locatie kan meekijken om de storing te verhelpen.”

Volledige ontzorging
“Door ons brede scala aan diensten, kunnen we onze klanten volledig ontzorgen”, legt Van der Zon uit. “Zij kunnen voor al hun vragen terecht op één adres. Als een installateur of ander bedrijf ons vraagt hen te helpen bij een woning- of gebouwautomatiseringsproject, kunnen we eigenlijk elk onderdeel van het project verzorgen. Van het uitdenken van het ontwerp tot het opleveren van het systeem en de uitvoering van de service- en onderhoudswerkzaamheden. Het aanbieden van KNX- en DALI-projecten van A tot Z, maakt dat opdrachtgevers hier geen tijd en energie in hoeven te stoppen. Maar we kunnen hen ook opleiden: van een KNX-starter tot een KNX-expert. En we kunnen al die experts direct via de webshop van de juiste componenten voorzien voor hun eerste projecten.” Volgens Van der Zon zijn er steeds meer klanten bij InstaVer Systems die naar grote tevredenheid gebruik maken van meerdere diensten van het bedrijf. “Vooral de combinatie van onze werkzaamheden als system integrator en de storingsservice is erg populair. Wij kunnen er echt voor zorgen dat de opdrachtgevers geen omkijken meer hebben naar hun slimme systemen.”