Vakantie op niveau

Het elegante 5-sterren hotel Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk/ Nederland ligt – slechts op zo’n 100 m van het strand – direct aan de Noordzee. Geopend in 1885 op initiatief van de toenmalige burgermeester, herbergt dit traditionele hotel van begin af aan gasten van rang en stand. Onder hen politici van naam, leden van Europese koningshuizen en actrices. Tegenwoordig staat het hotel bij het brede publiek ook bekend om het verblijf van het Nederlands voetbalelftal. Voor het comfort en de onafhankelijkheid van de gasten heeft het hotel een eigen helikopterplatform.

In de zestiger jaren wisselde het hotel meerdere malen van eigenaar, waarna het uiteindelijk in handen kwam van een projectontwikkelaar die het complex wilde slopen. De gemeenteraad van Noordwijk wees die plannen af. Uiteindelijk kwam het Grand Hotel in handen van de huidige eigenarenfamilie.

In januari 1990 werd een groot deel van het hotel door brand beschadigd. Door de heropbouw bestaat het hotel tegenwoordig uit twee delen: het Grand Hotel en het Nouvel Hotel. Het Grand Hotel, dat niet door de brand getroffen werd, omvat vijf verdiepingen. Het Nouvel Hotel, met 11 etages, is na de brand verrezen. In totaal heeft het hotel 230 kamers, 20 suites, 4 penthouse en 19 multifunctionele conferentieruimtes.

5-sterren op alle fronten

De ruime kamers, met gratis WiFi, hebben vrij uitzicht. Met een overdekt zwembad, een spa, wellness- en beautyfaciliteiten en een fitnessruimte biedt het hotel zijn gasten rust en ontspanning van het hoogste niveau. Verschillende faciliteiten voor vrijetijdsbesteding, zoals tennisbanen en fietsverhuur, verzorgen de sportieve afwisseling.

Voor het fysieke welzijn van de gasten zorgt het, met een Michelin ster bekroonde restaurant, Latour. Hier verwent de chef-kok de hotelgasten met een Franse keuken – de gasten dineren natuurlijk ook met een indrukwekkend uitzicht op het strand van Noordwijk. Als alternatief kunnen de gasten ook dineren in de Brasserie La Terrasse, welke twee terrassen heeft met uitzicht op zee.

Ook op het gebied van de elektrotechnische installatie voldoet het Grand Hotel aan de hoogste eisen qua techniek en design. Uitgerust met het KNX systeem, combineert de gebouwautomatisering comfort, veiligheid en efficiency. Met de integratie van verlichting, veiligheid, alarmering én de service- en meldinstallatie, is de integratie hier optimaal. KNX is wereldwijd de standaard op gebied van gebouwautomatisering in woningbouw en utiliteit.