KNX Secure cursus – Module S

KNX Secure cursus – Module S

1 dag – € 385,00 excl. btw

Is bedoeld als aanvulling op de KNX Basiscursus voor KNX Partners. Met deze cursus leert u het KNX Systeem te beveiligen. Na deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Gegevensbescherming is brandend actueel. En laten we eerlijk zijn, uw woning- of gebouwautomatiseringssysteem brengt wat risico’s met zich. Waarschuwingen over aanvallen op gebouwnetwerken mogen niet zomaar in de wind worden geslagen.

Het dreigingsniveau verandert in functie van het feit of het een slimme woning of een slim gebouw betreft.

Intelligente toepassingen in gebouwen worden almaar veelzijdiger. Toegangsbeheer, regelsystemen voor poorten en hekken, alarmsystemen, … zijn allemaal mogelijke doelwitten. Als geslepen criminelen uw beveiliging doorbreken, kunnen ze telegrammen kopiëren, van op afstand deuren openen of zelfs het alarmsysteem deactiveren. Hackers zouden onbeveiligde gegevens van aanwezigheidssensoren, energieconsumenten en administratieprogramma’s kunnen bekijken en deze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Ook het manipuleren van regelsystemen voor de verlichting of verwarming en andere processen in de gebouwtechnologie vormt een mogelijk risico.

Om deze hackers een halt toe te roepen, heeft KNX de hoogste beveiligingsstandaard in de huidige technologie geïmplementeerd. KNX Secure werd speciaal ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen op het vlak van cyberveiligheid. Verschillende fabrikanten hebben deze techniek geïmplementeerd in hun componenten zogenaamde KNX secure componenten.

Cursusinhoud

De inhoud bestaat uit:

  • KNX IP secure
  • KNX lijn secure
  • Groepsadressen secure
  • Programmeren van secure installatie
  • Diagnose KNX secure installatie

Bij deze cursus is het cursusboek volledig in het Nederlands. Tijdens het practicum kunt u de opdrachten oefenen.

Aankomende cursussen

  • Locatie: Hazerswoude-Dorp Datum: Later te bepalen

Prijs

€ 385,00 excl. BTW inclusief lesmateriaal, lunches.

Vooropleiding

De cursisten dienen:

  • In het bezit te zijn van een KNX Basiscursus certificaat;
  • Kennis te hebben van elektrotechnische installaties;
  • Kennis te hebben van Windows.

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Minouche van der Zon
via telefoonnummer 0252-62 66 33.

Nu aanmelden